Despre proiect

SmartClass Timişoara işi incepea activitatea la începutul anului 2013 cu dedicare şi entuziasm. Copiii au îndrăgit cursurile de robotică. Au învăţat să programeze roboţeii Lego şi au prins drag de informatică.

La sfârşitul anului 2013 StaţiaDeCreaţie lua naştere dintr-o mare pasiune şi din dorinţa de a pune bazele unei călătorii prin universul cunoaşterii pentru toţi copiii preşcolari şi şcolari. Am promovat la inceput cursurile de arta şi creaţie pentru ca apoi să introducem şi ingredientul secret, tehnologia informaţiei, iar în acest fel am conturat o nouă cale spre descoperire şi cunoaştere, mai completă, pe gustul copiilor, ancorată în realitatea şi nevoile lor.

Împreună, în toamna anului 2014, călăuziţi de aceeaşi dragoste pentru copii şi învăţătură, de aceeşi misiune şi viziune, am pus bazele unui proiect de colaborare între SmartClass şi StatiaDeCreatie pentru a continua această călătorie minunată. Acest nou proiect, TIC de MIC, este un proiect educaţional complet, la dispoziţia copiilor.

La începutul acestui an s-a alaturat echipei şi Adelina Ardelean, designer şi artist desăvărşit, cu o experinţă bogată în activităţi educaţionale. Prin Comoara cu Artă aduce un plus de valoare proiectului nostru şi completează paleta de activităţi cu minunatele workshopuri de arta, creaţie şi design.

Dorim să creăm o comunitate de părinţi şi copii prin care să promovăm un alt fel de educaţie, centrată pe copii şi pe nevoile lor. Împreună, dorim să demonstrăm că învăţătura este frumoasă şi calea cunoaşterii este fascinantă.

Vă invităm alaturi de noi, dragi copii, părinţi şi dascăli pentru a fi vocea acestei schimbări.

·

Echipa TIC de MIC

vlady_diatlov

Vladimir Diatlov

Trainer  & CO-Fondator TIC de Mic

Inginer IT, fondator al proiectului educaţional SmartClass ®, dornic de a oferi tinerei generaţii ocazia de a deprinde de timpuriu cunoştinţe din domeniul IT, prin intermediul celor mai noi şi moderne platforme educaţionale dezvoltate în acest scop de către universităţi renumite precum MIT, University of Kent, Carnegie Mellon Robotics Academy şi partenerii lor. Experienţa de 3 ani în deomeniul organizării şi predării acestor cursuri a demonstrat eficienţa unei astfel de abordări şi a mobilizat elevii SmartClass spre dorinţa de autodepăşire şi de implicare în proiecte proprii, interesante şi îndrăzneţe alături de colegi şi prieteni.

smara_circle

Smaranda Pliuţă

Trainer  & CO-Fondator TIC de Mic

Ingineră IT, fondatoarea proiectului educaţional Staţia De Creaţie ®, dornică de a implementa cele mai moderne metode de învăţare, de a oferi deschiderea spre o altfel de abordare a predării TIC. Absolventă de Automatică şi Calculatoare, 16 ani de experinţă in IT şi management, apicultoare, dar mai ales mămică. Iubesc copiii, am experienţa, rabdarea şi înţelegerea necesare în activităţile cu ei. Creativă, visătoare, optimistă, iubesc viaţa în plenitudinea ei. Îmi urmez vocaţia prin toate activităţile pe care le fac alaturi de copii. Promovez schimbarea în educaţie, mă implic activ şi în viitor îmi doresc să duc educaţia de calitate în mediul rural românesc.

adelina_circle

Adelina Ardelean

Trainer  & CO-Fondator TIC de Mic

Fondatoarea proiectului Comoara cu Artă, absolventă a Facultății de Arte și Design, Timișoara, 3 ani de experiență în proiecte educaționale bazate pe implementarea noilor tehnici de acumulare și aprofundare a cunoștintelor prin joc. Iubesc copiii, am crescut profesional alaturi de ei, cu ajutorul lor, iar abilitatea acestora de a asimila și resursele inepuizabile de idei, m-au direcționat voluntar în finalizarea unor proiecte de excepţie. Rezultatul primar al acestor proiecte au fost manifestările observabile ale copiilor, care s-au dovedit a fi deosebit de atenți, curioși, imaginativi şi creativi deopotrivă, asimilând valoroase cunoștințe despre artă.